Eerder lanceerde Ilmer al de lintenmaaiers® voor op de LMG en M2 strokenmaaier, nu komen ze uit met een tweetal werktuigdrager voor de klant die alleen “in de rij” wil werken.

Ilmer GT-Vario werktuigdrager, een 3-punt machine die geleverd kan worden in enkel- en dubbelzijdige uitvoering met diverse “in de rij” aanbouwwerktuigen zoals, lintenmaaier ®, strokenpoetser en rolhak + vingerwieder-set. Een multifunctionele machine die het gehele jaar kan worden ingezet zowel in getrokken als in frontversie. Het Vario frame is voorzien van een zwevende arm(en) zodat het werktuig met eigen loopwiel eenvoudig de ondergrond kan volgen tijdens het werk. Door de compacte “parallellogrambouw” kunt u eenvoudige de rij in- en uitrijden en is hij geschikt om in rijbreedtes van 1,5 tot 3,8 m te werken. Daarnaast heeft de machine een snelwisselset, zodat de aanbouwwerktuigen binnen enkele minuten kunnen worden uitgewisseld.

Ilmer Eco werktuigdrager, dit frame is eenvoudiger en heeft alleen de mogelijkheid om rechtstandig uit te schuiven in breedte (voor rijbreedtes van 1,6 t/m 4.3 m)  en kan optionele worden voorzien van hoekverstelling. Ook dit frame beschikt over een snelwissel systeem, waarbij de werktuigen snel kunnen worden gewisseld.

Optioneel:
De Ilmer GT-vario kan optioneel worden voorzien van eigen pompgroep en joystick voor eenvoudige bediening. Later dit jaar wordt ook een rotorkopset aan de opties van de GT-Vario toegevoegd voor intensievere grondbewerking

Werktuigen:
Ilmer lintenmaaier ®, Ilmer heeft een lintenmaaier ontwikkelt voor hoge inzet. De lintenmaaikop is voorzien van 16 spoelen, per spoel 15 m draadvoorraad, waarbij elke draad afzonderlijk op lengte kan worden gemaakt na ontgrendeling. Bij dit gepatenteerde Ilmer lintenmaaikop systeem heeft iedere maaidraad zijn eigen spoel in tegenstelling tot andere systemen, waarbij 2 draden uit een spoel worden gehaald, wat resulteert in twee- a driemaal zo hoge capaciteit. Voor agressiviteit instelling kan de cover extra worden geopend of gesloten, dit kan optioneel hydraulisch of standaard handmatig. De maaikop heeft slechts 18 liter olieflow nodig, zodat de set ook aan kleinere of oudere tractoren kan worden gemonteerd. Verder is het werktuig voorzien van een loopwiel voor optimale bodemvolging.

Ilmer Strokenpoetser, de poetser is opgebouwd als een soort borstel met diepte instelling d.m.v. loopwiel in het center van de borstel. Voordeel van dit systeem is dat bij het strokenpoetsen de eerste onkruiden ook worden afgeborsteld, zodat u met schone stroken het voorjaar ingaat.

Ilmer rolhak + vingerwiederset, de rolhak bewerkt de zwartstrook en de vingerwieder tussen en rond de boom. Op hoge snelheid (tot 15 km/h) uw stroken onkruid vrijhouden. Het werktuig beschikt over diverse afstellingen, zodat er op elke ondergrond geschoffeld kan worden.